ویلفرد ووینیچ کیست ؟
ویلفرد ووینیچ کتاب فروشی لهستانی ،که علاقه بسیار زیادی به کتابهای نایاب و عتیقه داشت ویلفرد ووینیچ سال ١٩١٢میلادی این نسخه رابدست آورد.
مختصری از شرح حال ویلفرد به قلم آرنولد هانت: ووینیچ در سال ١٨۶۴ میلادی در لیتوانی که در گذشته جزئی از امپراطوری روسیه هم مرز با دوک نشین بزرگ لهستان بوده در خانواده لهستانی تبار متولد شد.
مروری بر زندگینامه ویلفرد و نسخه خطی که بدست آوررد.
ویلفرد مایکل ووینیچ
ویلفرد ووینیچ کتاب فروشی لهستانی ،که علاقه بسیار زیادی به کتابهای نایاب و عتیقه داشت.
ویلفرد ووینیچ سال ١٩١٢میلادی این نسخه رابدست آورد.
مختصری از شرح حال ویلفرد به قلم آرنولد هانت: ووینیچ در سال ١٨۶۴ میلادی در لیتوانی که در گذشته جزئی از امپراطوری روسیه هم مرز با دوک نشین بزرگ لهستان بوده در خانواده لهستانی تبار متولد شد.
طبق روایت نویسنده او شخصیتی قوی و عجیب داشته،ویلفرد در آموختن زبان استعداد خارقالعاده ایی داشته او به ٢٠ زبان صحبت میکرده،ویلفرد در سال١٨٨۵ به دلیل عضویت در حزب پرولتاریا در کونو (لیتوانی) دستگیر شد و بدون محاکمه به مدت پنج سال به سیبری تبعید شد،ویلفرد در آنجا زمان خود را با مطالعه سپری میکرد،اما موفق به فرار از آنجا شد،او با فروش عینک و جلیقه اش توانست هزینه سفر از هامبورگ به انگلستان را تامین کند.
««««« ووینیچ معتقد بود کتاب غیر قابل فهم او حاوی حکمتی ژرف است »»»»»
در انگستان او به حلقه روشنفکری به رهبری(سرگئی کراوچینسکی مشهور به استپنیاک) پیوست ،سرگئی نویسنده و یک انقلابی شهیر و اهل روسیه بود.
ووینیچ با بالا رفتن سن و پس از فراز و نشیبهای بسیار در زندگی خود ،تصمیم گرفت سالهای آتی را به دور از تنش و ماجراجویی و با روندی عادی سپری کند، از این رو برگی دیگر از زندگی وی رقم خورد و وارد حرفه ی خرید و فروش کتاب شد.(گویا ماجرا جویی ،بخشی از زندگی ویلفرد بود ،اما اینبار به شکل دیگری ).
در همین شغل او بسیار خوش درخشید و استعداد عجیبی داشت ،در اندک زمانی به یکی از مشهورترین نامها در حوزه خرید و فروش کتابهای عتیقه و نایاب تبدیل شد.
این آوازه نه تنها در انگلستان،بلکه در تمام اروپا و حتی آمریکا به گوش میرسید.
در آخر هانت ،ویلفرد ووینیچ را شخصیت ایدهآلیستیی پرشور و در عین حال مردی شکسته دل و دردمند خوانده است هانت اضافه میکند(ووینیچ در طول زندگیش هیچگاه زخمهایی که در دوران جوانی خورده بود را فراموش نکرد).
هیچگونه اطلاعاتی در دسترس نیست ،که این نسخه خطی چه مسیر را طی کرد تا به دست محفل یسوعی بیفتد ،این محفل در سال ١٩٠٣ تصمیم گرفت تعداد زیادی از متون «««مجموعه کالج رم »»»را به «««واتیکان»»»بفروشد.فروش کتابها ٩ سال به طول انجامید.
در این میان ویلفرد ووینیچ موفق شد،مخفیانه برخی از این کتابها را قبل از اینکه به دست مقامات کتابخانه واتیکان بیافتند به دست آورد.یکی از این کتابها دستنوشته های ووینیچ بود.
حالا تصور کنید ،زیرزمین واتیکان را،که هزاران کتاب سالهاست در انجا خاک میخورند،و هیچ کس اجازه ورود به آن مکان را ندارد،کتابهایی گرانبها که سالیان دراز انتظار خوانندگان را میکشند.
ویلفرد ووینیچ برای تبلیغات فروش کتاب خود در آمریکا چنین گفت:
(((وقتی زمان آن فرا برسد،به دنیا ثابت خواهم کرد ،که جادوی سیاه قرون وسطی در کشفیات خود بسیار جلوتر از علم قرن بیستم بوده است)))
ویلفرد ووینیچ با وجود دهه ها تلاش نتوانست،پرده از رموز این کتاب بردارد.
بعد از مرگ او ،بیوه اش (اتل ووینیچ) کتاب را به دوست ویلفرد (نیل )سپرد،نیل کتاب را درسال ١٩۶١فروخت اینگونه کتاب به دست (هانس کراوس) فروشنده کتاب اهل نیویورک افتاد.هانس امیدوار بود با فروش آن سود قابل توجهی بدست آورد ،اما بعد از هشت سال تلاش موفق به فروش کتاب نشد.
تصمیم گرفت کتاب را در سال ١٩۶٩ به دانشگاه ییل اهدا کند.
دانشگاه ییل در سال ٢٠٢٠ تصمیم گرفت کتاب را در کتابخانه دیجیتالی خود منتشر کند.
تا کنون این کتاب به طور قابل اثباتی رمز گشایی نشده است.
هیچ یک از فرضیه های پیشنهادی به طور مستقل تایید نشده است.
Y.B
11………11